Ce acte sunt necesare pentru schimbarea permisului.

Azi mi-am schimbat permisul de conducere. Pentru ca, din lipsa de informatii corecte, am irosit timp pe drumuri, vreau sa va spun ce trebuie sa faceti si ce acte sunt necesare pentru schimbarea permisului auto.

Pe internet informatia nu este actualizata. Nu scrie nicaieri ca poti schimba permisul in Bucuresti, chiar daca nu ai buletin de Bucuresti. Asta m-a costat un drum la Pitesti. Da, am permis de Arges :)

Tot pe internet scrie ca fisa medicala este necesara doar daca permisul este expirat. Fals. Fisa este necesara si daca schimbi permisul inainte sa expire.

Daca stii ce iti trebuie, nu sunt probleme. Cu un drum la clinica si unul in Pipera, ai un permis nou. Asadar, ce acte sunt necesare pentru a termina rapid procedura de schimbare a permisului:

1. Fisa medicala

De aici trebuie pornita actiunea de schimbare a permisului auto. O puteti descarca de AICI sau o gasiti la clinici. Eu m-am dus cu ea mai intai la medicul de familie, pentru o parafa, dar am aflat ulterior ca te poti duce direct la una din clinicile medicale autorizate si se va completa total acolo. Am ales Medlife, pentru ca folosesc deja serviciile lor. Vedeti aici oferta lor Obtine fisa auto intr-o zi. Atentie – faceti si o copie dupa fisa. Ca sa nu stati de 2 ori la coada, ca mine :)

2. Cerere tip

Nu mai trebuie completata. Se completeaza la ghiseu de catre functionari. Deci ignorati aceasta cerinta.

3. Dovada platii contravalorii permisului de conducere

Se plateste la orice unitate C.E.C., este de 68 de lei pentru eliberarea permisului si veti avea nevoie de chitanta in original. Eu am platit-o la C.E.C.-ul din Pipera, la ora 8.30 este liber. Sau am avut noroc.

4. Buletin

Evident ca e nevoie de buletin + o copie.

5. Permis auto ORIGINAL

Acesta va ramane la Politie. Eu m-am despartit cu drag de el, dat fiind ca il tin in portofel de 10 ani dar conduc doar de 6 luni.

Cu toate aceste acte mergeti la etajul 1 la permise auto Bucuresti si asezati-va la coada. Merge relativ rapid, eu in 30 de minute aveam si actele depuse si pozele facute. Iar permisul nou….e gata in 2 ore. Sau il puteti ridica pana la 19:30.

Ce m-a frapat?

Desi initial m-am enervat ca am nevoie de fisa medicala, ulterior mi s-a parut logic sa fie nevoie de dovezi medicale, dupa 10 ani. Paradoxal, m-am enervat din nou cand am vazut ca fisa medicala este doar o formalitate. Eram multi cu fise, toti aliniati in fata fiecarui cabinet pentru a lua stampila. In afara de O.R.L. unde te consulta 3 minute si de Oftalmologie unde chiar trebuie sa vezi literele de pe perete, restul – neurochirugie, psihiatrie – le declari pe propria raspundere.

Eu plec sa-mi ridic permisul dar va las pe voi sa va ganditi bine data viitoare cand va luati la “cearta” cu cineva in trafic. O faceti pe propria raspundere :)

fii calm in trafic smarketing

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *