Surpriza Google – traducerea vizuala!

Ieri am citit comunicatul de presa Mediafax, care anunta ca incepand cu aceasta saptamana, functia de traducere vizuala – cunoscuta sub numele de Word Lens – din aplicatia Google Translate este disponibila si pentru limba romana.  Good news!

Ce inseamna asta? Traducerea în timp real a unui text imprimat, prin intermediul camerei telefonului. Disponibila atat pentru Android cat si IOS. Nu este nevoie de conexiune la internet sau transfer de date.

Am testat si merge. Intrati si voi in aplicatia Google Translate si dati click pe camera. La prima utilizare aplicatia va solicita descarcarea dictionarul pentru limba romana si imediat dupa puteti trimite imagini catre google, pentru a fi traduse. Pe ecran apare in timp real traducerea. Daca nu aveti deja aplicatia, e timpul!

Pe langa romana, alte 19 limbi sunt disponibile, precum bulgara, maghiara, ceha, daneza, poloneza, turca sau indoneziana. Poate plecati in vacanta intr-una din tarile respective in curand 🙂

Ce traduceti? Un semn stradal, un meniu, o eticheta, sau orice indicator. Traducerea vizuala din Google Translate functioneaza doar pentru traducerea din romana in engleza si invers. Acesta este modul de functionare al traducerii vizuale pentru oricare dintre limbile suportate: traducere in si din limba engleza.

Comunitatea Google Translate este in crestere si oameni pasionati din toata lumea corecteaza si aduc imbunatatiri traducerilor. Google spune ca acest efort va continua pe masura ce comunitatea traducatorilor creste.

E de folos? Mai mult de jumatate din informatia de pe internet este in engleza, desi doar 20% din populatia lumii vorbeste aceasta limba. Mai mult, una din sase persoane conectate la internet utilizeaza Google Translate in fiecare luna. Aceasta actualizare de la Google este menita sa faca comunicarea mai accesibila si sa elimine bariera lingvistica. Nice job, google!

Nu stiu voi, dar eu sigur ma voi distra cu ea prin calatorii. Happy googletranslating  🙂

Sursa: MEDIAFAX

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *