Cum editezi poze fara sa stii Photoshop?

Nu ma laud cu faptul ca nu stiu sa lucrez in Photoshop, dar ma mandresc cu faptul ca asta nu m-a oprit niciodata sa editez poze. Ca in orice alt domeniu, daca vrei, gasesti metode. Daca nu vrei, gasesti scuze. Eu am vrut cu tot dinadinsul sa invat cum editezi poze fara sa stii Photoshop.

Nu doar ca am vrut, a si trebuit sa gasesc o metoda. Pentru ca m-am aruncat in social media fara sa stiu sa inot, a trebuit sa gasesc o barca pe care sa navighez odata ajunsa acolo. Citind pe net diversele articole cu si despre instrumente utile si gratuite in social media, am aflat de Canva. Este un instrument care te ajuta sa creezi poze cara arata destul de bine, doar cu putina imaginatie. Si timp!

canva si beneficiile sale

Si da, creativitatea se invata. Asta e sloganul lor si asta am invatat si eu intr-un an de cand il folosesc. Canva iti permite sa creezi un design de la zero sau sa folosesti zecile de sabloane deja realizate de ei. Nici nu trebuie sa stii bine ce imagini trebuie sa folosesti pe ce platforme, pentru ca le-au categorizat ei deja. Poti sa faci cover-uri si imagini pentru facebook, grafice pentru Pinterest si Tumblr, prezentari, flyere, infografice, carti de vizita, postere si mai nou chiar coperti de reviste si cv-uri.

Este si un instrument de invatare. Pe pagina de facebook se gasesc alte zeci de resurse si idei de creativitate. Mai exista si Canva Design School – exemple de pagini de facebook de succes, idei de newslettere, studii de caz, carti de vizita si multe altele pe care va las sa le descoperiti singuri. Daca vreti.

Canva are aprox. 5 Mil. utilizatori si este gratuit. In cea mai mare parte. Iti incarci pozele din calculator si te folosesti de textele si iconitele gratuite. Si daca iti place ceva de la ei, costa $1. Iti poti salva lucrarile, le poti modifica si printa oricand, in format JPG, PNG sau PDF – standard sau pentru print. Nu trebuie sa descarci si sa instalezi nimic. Te duci pe site si iti faci un cont. Si te apuci de treaba. Un ghid scurt aveti si AICI.

Nu inlocuieste Photoshop-ul sau orice alt instrument al profesionistilor in grafic design. Ar fi prea simplu pentru ei. Dar eu cred ca iti poate deschide apetitul pentru editare, imediat ce ai invatat cum sa iti incarci pozele, unde sa gasesti modele de texte, iconite si sabloane si cum sa te joci cu ele. Drept dovada este ca urmeaza sa fac si un curs de Photoshop. Dar pentru paginile de Facebook, tot Canva as folosi.

Cea mai buna cale sa invatati Canva este sa-l incercati. Si eu inca invat si descopar ca pot face multe in el. Momentan lucrez la un cv inedit. Pe care intentionez sa-l pun pe blog. Cea mai buna carte de vizita e munca ta, nu-i asa? 🙂

Happy designing!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *