3 tehnici de negociere de la un evreu

Nu stiu de unde am primit aceste tehnici, dar le am salvate in calculator si le citesc frecvent. M-am gandit ca poate va sunt si voua de folos. Si sa nu-mi spuneti ca nu lucrati in vanzari. Toata lumea traieste de pe urma unei vanzari. Si totul se negociaza. 3 tehnici de negociere de la un evreu.

1. Nu te grabi cu disperare! Cel cu care negociezi isi va da seama imediat ca esti disperat sa inchei afacerea respectiva. De la felul in care gesticulezi, in care dai din maini pana la modul cum te uiti in ochii cuiva – totul scoate in evidenta starea ta. “Niciodata nu te duce la targ cand ti-e foame. Negociaza de pe pozitii solide!

Apropo de asta. La intalnirile de business networking oamenii isi spun provocarile. Adica de ce au hotarat sa iasa din birou si sa relationeze. Cea mai des intalnita provocare a lor este “largirea portofoliului de clienti”. Ieri le-am explicat ca acesta este un obiectiv pe termen lung. Unul pe care il avem cu totii, evident, dar nu toti alegem sa strigam cu disperare nevoia de clienti. O provocare ar fi cum sa vinzi mai bine. Sau sa te prezinti mai bine. Clientii vin ca o consecinta. Cred ca s-au suparat pe mine!

2. Tine minte ca este o negociere, nu un concurs! Fie ca porti cea mai mare negociere din cariera ta sau doar o tranzactie minora, trateaza pe toata lumea cu acelasi nivel de respect, facandu-ti partenerul sa se simta respectat.

Tot ieri, tot la intalnirea de business networking, am experimentat si asta. La intrarea in sala de conferinta m-am trezit cu o carte de vizita in nas. La propriu. Si cu o doamna care a inceput sa-mi recite serviciile si chiar oferta speciala. I-am cerut respectuos si sincer un moment de ragaz, sa-mi las laptopul pe masa si sa iau o cafea. Si am rugat-o sa inceapa cu numele si sa se relaxeze 🙂

Daca persoana din fata ta se simte descurajata de stilul tau de negociere sau are senzatia ca incerci sa profiti de ea, ar putea renunta la tranzactie, plecand mai departe. “Sinceritatea si o strangere ferma de mana au cel mai mare succes

giphy

3. Nu sari cu o contra-oferta! Atunci cand raspunzi unei oferte neatractive, nu contra-ataca imediat, agresiv, cu un pret total diferit. Ai rabdare si explica de ce vezi lucrurile altfel decat partenerul de negociere!

Creaza valoare inainte de vanzare. Si ai incredere in ceea ce oferi. Am invatat de la un trainer de vanzari ca este mai bine sa explici de ce esti scump, decat sa-ti ceri scuze pentru calitatatea produsului. Vanzarea este transfer de incredere!

O singura data am participat la o negociere grea, culmea, cu un evreu. L-am studiat bine. Avea o incredere greu de zdruncinat. Si evident, a castigat 🙂

Nu stiu sa vand. Dar merg pe principiul evreiesc care spune ca este mai usor sa-i dezvolti calitatile unui om, decat sa-i inlaturi defectele. Nu-mi plac vanzarile. Dar sunt constienta ca vand in fiecare moment. Ceea ce am inteles eu si mi-ar placea sa intelegem cu totii este ca oamenii nu cumpara ceea ce faci, ci de ce o faci. Vinde-ti viziunea, nu produsele. Restul sunt detalii!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *