De ce am ales sa lansez M.O.R.E. Networking?

Am emotii. Ciudat. Am avut multe evenimente in care am vorbit oamenilor cu entuziasm despre business networking, ca activitate importanta si absolut indispensabila a oricarui antreprenor din zilele noastre. Si nu, nu mi-am planificat deloc ziua in care o sa lansez o comunitate de Business Networking. Adica maine!

Dupa mai mult de 10 ani de marketing, 3 ani intr-o organizatie de business networking si multe lectii invatate “the hard way”, am ales sa promovez la alt nivel acest concept, atat de actual si totusi atat de usor folosit in domeniul evenimentelor de business.

Nu, nu vreau sa-l promovez mai mult, vreau sa-l promovez mai bine. Pentru ca principiul de la care am plecat pe acest drum este LESS is MORE. De ce am ales sa lansez o comunitate de Business Networking?

Pentru ca nu mai vreau sa fie confundat cu Network Marketing. Care inseamna marketing in retea. Multi Level Marketing. MLM. Consider lipsit de etica sa promovezi un MLM sub titulatura de Eveniment de Business Networking. Pentru ca in Business Networking nu vinzi nimic direct. Vanzarea este o consecinta. MLM-urile ar avea mult de invatat de la acest concept, daca l-ar aprofunda, in loc sa-l foloseasca abuziv.

Pentru ca oamenii trebuie sa faca diferenta intre un eveniment de business si o intalnire de business networking. Evenimentele de business au invitati speciali ca speakeri, dezbat teme de interes si au pauze de networking. Intr-o intalnire de networking fiecare invitat este special si speaker pentru domeniul pe care il prezinta. Esti incurajat sa te prezinti, sa intri in contact cu oamenii de acolo si sa inveti ce inseamna sa relationezi smart.

Pentru ca nu mai vreau ca oamenii sa participe la intalniri de business networking cu asteptari nerealiste si promisiuni false. Nu, nu vei pleca cu contracte si cu clienti. Nu, nu-ti vei rezolva toate provocarile in business doar pentru ca ai reusit sa ajungi intr-o dimineata la o masa cu mai multi oameni de afaceri. Nu, nu vei semna un contract cu o persoana importanta, cu care ai avut norocul sa schimbi o carte de vizita. Business Networking-ul este un proces de durata si oricine il prezinta altfel, face o mare confuzie!

Si mie mi-ar placea sa merg la sala o data si sa slabesc 10 kilograme. Dar stiu ca asta necesita timp, implicare, asumare si munca 🙂

Pentru ca daca m-a schimbat pe mine, poate schimba pe oricine. Mai ales pe cei care nu stiu ca au nevoie de o schimbare.

Pentru ca zilnic aflu informatii noi si vreau sa le share-uiesc cu ceilalti. Asa simt ca informatia respectiva a avut valoare. Asa simt ca dau valoare cunostintelor mele.

Pentru ca imi plac oamenii si am invatat sa ii accept asa cum sunt si sa ii ascult. Stiti cata nevoie au oamenii sa fie ascultati?

Pentru ca am invatat ca cel mai valoros lucru pe care il poti face este sa gresesti– nu inveti nimic din perfectiune.

Pentru ca pe mine m-a facut sa inteleg de ce critica este gresita, chiar si cand este oferita cu cele mai bune intentii.

Pentru ca am inteles ca daca vrei sa fii intersant, trebuie sa fii interesat. Sincer!

Pentru ca in 10 ani de marketing am inteles ca nici un instrument online nu va inlocui vreodata puterea conexiunii umane.

Pentru ca tot ceea ce fac astazi se datoreaza oamenilor pe care i-am intalnit, increderii pe care mi-au insuflat-o, pasiunii cu care m-am dedicat activitatilor de echipa, credibilitatii pe care am construit-o in tot timpul in care am relationat si valorii pe care am invatat sa o ofer natural si cu entuziasm.

O sa fie greu? Al naibii de greu. O sa apara provocari? Multe. O sa ma copleseasca? De multe ori. Aseara, in timp ce terminam prezentarea pentru maine, mama mi-a spus: “tie chiar iti place enorm chestia asta pentru care te pregatesti.” Bingo!

“Gaseste un lucru care iti place si fa-l mai bine decat oricine altcineva.” This is me being the best 🙂

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *