Cum am invatat despre huila in tara lui “merge si asa”

Intalnirile de networking iti ofera acces la oameni noi. Oamenii noi iti ofera acces la noi intalniri de business. Intalnirile de business iti ofera acces la informatii noi. Informatiile noi sunt cheia dezvoltarii umane. Un efect de bumerang cu valoare adaugata!

La una din intalnirile de networking ale comunitatii M.O.R.E. Networking l-am intalnit pe Iulian. Niciodata nu stii pe cine poti intalni – asta e unul din lucrurile care ma atrag destul de mult in activitatea de networking. Iulian m-a invitat la o alta intalnire de business, in cadrul Energy Business Club.

O locatie care m-a fascinat de la prima vedere – palatul Palatul Cesianu Racoviţă si o dimineata cu aroma de oportunitati, cum imi place mie. Recunosc, nu stiam prea multe despre industria energetica romaneasca – nu stiam mai nimic. Dar am descoperit oameni care fac networking cu aceeasi usurinta, indiferent de cat de “grea” este industria pe care o reprezinta.

Pont: daca nu stii cum sa intri in discutii cu cei prezenti la eveniment, iesi unde se fumeaza. Spune ca nu fumezi, dar iti place aerul poluat. Ii vei face sa zambeasca si te vei introduce rapid in discutii 🙂

M-a fascinat fiecare prezentare, de la cea a Corinei Popescu, secretar de stat în cadrul Ministerului Energiei, care a vorbit bland despre situatia trista a mineritului, pana la Bogdan Teodorescu care m-a facut sa inteleg cum e cu amprenta de carbon – singura modalitate accesibila de a reduce emisiile de CO2 la zero si Corina Truica care a punctat ca traim in tara lui “merge si asa”. De ce “merge si asa”? Pentru ca nu cheltuim bani pe mentenanta, folosim pana se strica. Pentru ca nu ne place sa prevenim, ne plangem ca reparam scump. Si tot asa.

Am aflat ca “suferinta prin care trece astăzi sectorul de minerit din România vine dintr-o “dezvoltare ineficientă a acestei activităţi” şi nu pentru că sectorul nu ar fi necesar în sistemul energetic naţional; ca fara investitii exploatarea de huila din Romania nu are un viitor dar si ca inchiderea minelor trebuie sa se faca intr-un mod responsabil, pentru a nu compromite zonele miniere. Un subiect sensibil, dezbatut de o voce puternica.

Pentru cei interesati de evenimentele viitoare – calendarul si temele propuse pot fi accesate AICI.

Daca despre huila nu stiam prea multe, despre politica lui “merge si asa” stiam destule…

Cum se transpune asta in business networking? Simplu – nu iesim din birouri cand situatia companiei e buna, iesim cand cautam clienti cu disperare. Nu avem timp de networking, dar avem timp sa trimitem mailuri de prezentare seci. Nu cautam metode contemporane de promovare, pentru ca merge si cu spam inca. Nu dam banii pe specialisti, dar ne plangem de incompetenti. Nu cream relatii, dar strangem carti de vizita in sertare.

Nu ma credeti? Va invit sa solicitati o invitatie la urmatoarele intalniri de networking si sa-mi spuneti daca comunitatile de business sunt viitorul relatiilor de business. Daca avem nevoie de oameni si informatii noi pentru a ne dezvolta. Sau daca (mai) merge si asa 🙂

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *