Despre influencer marketing la Digital Divas 2017

0 Permalink

Pentru ca sunt un ambasador declarat al “word-of-mouth marketing-ului”, e oarecum natural sa fiu si anul acesta ambasador la evenimentul Digital Divas 2017, care va reuni o mare parte din liderii de opinie din Fashion & Beauty blogging. Nu pentru ca as fi in masura sa-mi dau cu parerea despre fashion, ci pentru ca multe dintre deciziile pe care le luam astazi sunt influentate de cei apropiati noua si de media, dar si de liderii de opinie din mediul online.

Se vorbeste astazi foarte mult despre influenceri si despre legatura stransa pe care acestia o pot stabili cu publicul lor. Fie ca vorbim de bloggeri, video-bloggeri sau instagrameri, influencerii sunt tot mai prezenti si in Romania.

Si este absolut normal sa fie asa, pentru ca oamenii sunt fascinati de povesti – rareori cumparam un produs pentru ca avem nevoie de el, dar de cele mai multe ori ne convinge povestea din spatele ambalajului. Si daca tu nu esti cel mai bun ambasador al brandului tau, cine sa fie?

Ce este de fapt recomandarea? Este transfer de incredere si entuziasm 🙂

digital divas 2017 smarketing

Anul acesta, pe 17 mai, la Palatul Bragadiru, influencerii dezbat cele mai noi tendinte si prezinta idei si studii de caz pentru cei care sunt deja prezenti sau vor sa se lanseze în publishing-ul online. Gala Digital Divas Awards va premia cele mai bune proiecte online din Fashion si Beauty pe categorii precum: Young Divas in Fashion Blogging, Young Divas in Beauty Blogging, Best Use of Photography in Fashion and Beauty Blogging, Digital Diva of The Year, People’s Choice Awards, Best Instagram Account. Ne vedem in sala!

Cea mai completa definitie am gasit-o la Manafu, care a identificat 8 tipuri de influenceri din online-ul romanesc:

  • THE ORIGINALS – Bloggerii autentici, cei care și-au construit un brand personal “pe persoană fizică”, cei care au democratizat endorsement-ul și au oferit companiilor un nou canal de promovare. Unde influențează? Pe blog.
  • EXTANTS – Celebritățile care au îmbrățișat social media, începând cu blogurile, și au construit comunități mari. Unde influențează? Pe Facebook.
  • HEROES – Jurnaliștii care și-au întărit vocea mai întâi prin bloguri și apoi au răspândit vestea la audiențe noi prin rețelele sociale. Unde influențează? Pe blog și Facebook.
  • ALMOST HUMANS – Oameni cu talent la scris, care s-au remarcat prin povești de viață adesea în spatele unor pseudonime sau fără o carte de vizită cu un nume mare pe ea.Unde influențează? Pe blog.
  • HUNTERS – Noile celebrități. În general, femei interesate de lifestyle și modă, care au reușit să construiască branduri personale într-un timp record, cu multă muncă și (adesea) cu echipe de management. Unde influențează? Pe Facebook și Instagram.
  • THE LEFTOVERS – Persoane foarte puțin cunoscute, cu un CV crescut pe numele emisiunilor sau televiziunilor pe la care au trecut pentru scurt timp. Poartă “burtiere” cu blogger și reușesc, surprinzător, să atragă public. Unde influențează? Pe Facebook.
  • THE RETURNED – Celebrități ale vremurilor în care media creștea în ritm rapid, care au dispărut pentru o perioadă și s-au reinventat prin blogging. Unde influențează? Pe blog și Facebook.
  • TOMORROW PEOPLE – Micro-influencerii, oameni care nu au un statut anume, dar se bucură de o vizibilitate în cercuri mici și sunt un model prin activitățile lor (călătorii, achiziții, timp liber). Unde influențează? Pe Facebook.

Tu cel fel de ambasador ai alege pentru brandul tau? 

Daca nu ajungi la eveniment, fii pe 17 mai online pe www.digitaldivas.ro, pentru a urmari live sesiunile de prezentari si Gala Digital Divas Awards 2017. Printre vorbitorii conferintei vor fi: Stela Toderașcu, Alexandra Chelu, Matei Dima si Lorena Buhnici. Sunt curioasa sa o cunosc mai bine.

Mai multe detalii despre accesul la eveniment si program sunt disponibile pe www.digitaldivas.ro.

Indemnul meu pentru tine: fii un om cu o poveste, nu doar un job description!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *