Art Safari cucereste (din nou) Bucurestiul!

In weekend am fost la Art Safari – stiam de eveniment de la Smart FM pe care il ascult dimineata si de la oamenii din Facebook, pasionati de arta contemporana si evenimente culturale. Plus ca eram curioasa de Galeriile Kretzulescu – loc despre care am aflat, stand la coada, ca a fost interzis la vizitat o buna perioada de timp.

Imobilul Kretzulescu a fost construit dupa planurile arh. George M. Cantacuzino, in perioada 1934 – 1939, si se remarca prin galeriile sale, inspirate din arhitectura clasica italiana. Pe locul in care astazi se află Galeriile Kretzulescu (Calea Victoriei 45), a existat pana spre sfarsitul anilor `30 Hanul Kretzulescu, o cladire ce gazduia pravalii si odai. Odata cu lucrarile pentru consolidarea Palatului Regal, hanul a fost demolat (1938) si in anii urmatori au inceput lucrarile pentru ridicarea Galeriilor Kretzulescu, care intre anii `70 – `80, la etajele II și III, au gazduit Centrul de Informatica si Documentare al Directiei Securitatii Statului. Din 1989 pana in prezent galeriile au fost inchise, cu exceptia spațiului de la parter, care gazduieste librarii.

Nu doar spatiul este unul inedit – ci si tot programul de conferinte, lansari de carte si proiectii video la care vor participa specialisti din lumea artei din toata Europa.

IMG_2437

Luchian si Independentii – o mare expozitie dedicata lui Stefan Luchian, cu prilejul Centenarului Luchian, care reuneste sute de capodopere din peste 20 de muzee si colectii private. Sau cu alte cuvinte, o colectie ca un camp de flori! De asemenea, a fost recreat atelierul sau, cu obiecte personale – pentru pasionatii de istoria artei.

Interesant de spus ca lucrarile lui Stefan Luchian sunt expuse chiar in camerele de ascultare, in care isi desfasurau activitatea ofiterii Securitatii.

IMG_2435

Exista si un program educational complex, care include conferinte, prezentari de artisti, dar si lansari de carte pentru iubitorii de arta. Programul Art Safari Kids, dedicat copiilor, le ofera acestora posibilitatea de a-si dezvolta creativitatea prin ateliere de pictura, sculptura, colaj si tururi ghidate de catre elevi, special concepute pentru cei mici.

Art Safari se intinde pe 5 etaje si continua pana pe 18 iunie, cu noi expozitii care apar saptamanal. Un lucru e cert – Art Safari aseaza Bucurestiul pe harta marilor evenimente culturale europene!

Va las 3 poze care mi-au atras atentia si va invit sa-mi lasati un comentariu cu un motiv pentru care ati vrea sa vizitati Art Safari – cel mai mare eveniment de arta din Romania – la care va ofer 3 invitatii cadou 🙂

 IMG_2432IMG_2431

art safari 2017 smarketing

2 Comments
 • Irina
  May 26, 2017

  Vreau sa vad macii lui Luchian si sa explorez arta contemporana la ArtSafari.

  • roxana
   May 29, 2017

   Invitatia te asteapta – lasa-mi un mail cu un numar de telefon pentru a intra in posesia ei. multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *