Fecioarele noastre grabnic ajutatoare – spectacolul fenomen al anului!

0 Permalink

Saptamana trecuta am primit o invitatie la teatru si am acceptat imediat. Iubesc teatrul si nu ajung niciodata atat de des pe cat mi-as dori, asadar orice invitatie ma face sa imi fac curat in program si cumva sa gasesc timp sa merg. Si recunosc, este pentru prima data cand am ajuns la Teatrul Excelsior si era pe lista de ceva vreme.

Daca numele piesei – “Fecioarele noastre grabnic ajutatoare” – nu mi-a spus mare lucru  si nici macar actorii piesei nu mi-au sarit in ochi, am zambit la gandul ca macar o fraza de pe invitatie imi suna intrigant – in regia si coregrafia lui Razvan Mazilu – si am stiut ca va fi o experienta interesanta. Nu stiam insa daca am venit la un musical, spectacol de teatru, opereta sau dans. Si a fost…

…un spectacol complet. Spectacolul are un band live si o scena fascinanta – aproape la fel ca distributia formata din niste fete tinere si zbenguite. Asta a fost prima impresie. A doua a fost de uimire – la prima interpretare live a unei piese Beatles. Si mai apoi trecerea subita la Bach si inapoi la Eric Claptopn.

…un spectacol concert. Singurul de acest gen pe care l-am vazut si unul care nu te poate lasa indiferent. Complex, inedit, zgomotos, pe alocuri socant – te va amuza si intriga cu fiecare piesa muzicala si fiecare cuvant deochiat recitat autentic.

…un spectacol fenomen. O explozie de culoare, interpretari vocal-actoricesti extraordinare, exuberanta, abundenta sonora si vizuala si, nu in ultimul rand, stralucire. Sau cel putin asta am vazut in ochii celor din sala, care s-au bucurat de aceasta explozie de pe scena Teatrului Excelsior.

Pe scurt, spectacolul are la baza romanul The Sopranos (Sopranele) de Alan Warner, care prezinta povestea a sase prietene, eleve ale unei scoli catolice de fete din orasul scotian Oban. Povestile complicate si captivante ale celor sase adolescente sunt mixate intr-un cocktail muzical de partituri clasice şi hituri pop-rock ale anilor 70, intr-o aventura de traitiri si experiente noi,  transformand-o intr-un show exploziv care are toate ingedientele succesului! 

Razvan Maziliu spune ca Fecioarele noastre grabnic ajutatoare este o parabola despre viata si moarte – in care se poate regasi oricine, indiferent de varsta. Eu am perceput-o ca pe o oda a prieteniei si adolescentei si un exemplu viu al binecunoscutei sintagame YOLO – despre curaj, libertate, iubire si descoperire de sine, pe muzica live si cu un limbaj colorat si autentic – pentru ca este o piesa despre cum sunt tinerii, nu despre cum credem noi ca sunt.

Te asigur ca nu vei regreta timpul petrecut in sala si senzatia de naturalete si tinerete cu care vei ramane cand aplauzele vor inceta. Pentru ca pana la urma, YOLO – you only live once!

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *