Cum a fost ca parinte la Social Media for Parents?

0 Permalink

Am participat pentru a doua oara la unul din cele mai faine evenimente de parenting pe care le stiu si de data asta, in calitate de parinte. Daca prima data topicurile si speakerii mi s-au parut interesante ca si relevanta, acum am fost cu adevarat interesata de cateva aspecte, strict legate de meseria de parinte si provocarile sale. Cum a fost asadar ca parinte la Social Media for Parents?

Coplesitor, ca nivel de speakeri si teme de dezbatere. Excelent, ca sursa de informatie. Ofertant, ca networking si oameni deschisi. M-am bucurat sa revad oameni din online si sa dau mana cu ei, sau sa beau o cafea cu mame mereu conectate si informate, o reala sursa de inspiratie si motivatie. Chiar si super mamele au nevoie de sustinere, nu-i asa?! 🙂

Cel mai fain discurs si singurul din care o sa citez a fost si de data asta cel al Mihaelei Bilic, care nu spune lucruri comode si careia nu ii este teama de adevaruri greu de spus, cum ar fi:

  • Atata vreme cat copilul e sanatos si normoponderal, lasati-l sa manance.
  • Exista o diferenta intre dulciuri si fainoase si trebuie stabilita o regula, ca dulcele nu este un aliment. Sunt produse de rasfat, destinate exclusive placerii, pe care le mancam din cand in cand. Copilul trebuie sa faca diferenta de micut. Dulciurile nu trebuiesc interzise DAR constientizate ca un premiu. Sa fie puse in afara casei, sa le degustam si sa fie de calitate, sa fie o experienta rara.
  • Alegeti mancarea copilului prin filtrul bunului simt!
  • Orice copil care este hranit cu mancare facuta in casa este un copil bine hranit.
  • Special nu inseamna sanatos – lucrurile simple pot fi cele mai sanatoase.
  • Ne nastem cu neofobie – aversitate pentru tot ce este nou. Ai rabdare cu copilul si ajuta-l sa testeze un nou aliment.
  • Copilul reproduce ceea ce fac parintii, nu ce spun!!!
  • Un copil arata cum sunteti de-adevaratelea…
  • Relatia unui copil cu mancarea arata foarte mult despre relatia voastra cu el.
  • Copii care nu au parte de atentie vor manca.
  • Un copil care mananca mai mult decat are nevoie este un copil trist.
  • Copiii supraponderali nu sunt copii impliniti si care au un mediu familial echilibrat.

Mi-a mai placut si Mirela Horumba, care a spus ca este Psihologul parintilor, pentru ca…cei mici nu au nevoie de psiholog si ca mama perfecta exista doar pe facebook 🙂 Parintii vin la cabinet sa ceara un feedback, sa stie daca fac bine. Si cred ca sunt multe momentele cand ai nevoie de validare, pentru ca instinctul este cel care te conduce si tot cel care iti poate da mari batai de cap. E de urmarit pe viitor.

Nu stiu si nu am retinut multe despre homeopatie, dar am retinut de la Sorin Cadar o concluzie faina a dezvoltarii copilului: copilul creste din miscare, apa, soare si la final mancare! Si un indemn si mai misto: lasati copii sa manance inghetata!

Lasati si adultii, am completat eu – pentru ca la pauza am mancat Haagen Dazs, cea mai buna inghetata dintre inghetate. Ca sa ma conving, am incercat vreo 3 variante :))

Am povestit cu Adina, la o limonada, despre preventie si salut initiativa Samas – sanatos de mic – un program de educatie nutritionala pentru prescolari. Nu am avut rabdare sa ma joc cu mancarea pe tabla, dar mi-am luat ghidul de preventie si promit sa-l citesc cu atentie!

Dupa care m-am relaxat in coltul frumos amenajat de Nature Sense by NUK – unde am primit cadouri pentru Natalia si m-am bucurat de primul meu portret digital, care inital nu mi s-a parut ca seamana, dar cred ca zambetul strengaresc… e clar al meu. Voi ce spuneti? #smforparents18 #nevedemin2019

nuk portret digital social media for parents smarketing

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *