Lasa-ma sa merg incet si sa-mi adun multa fericire.

0 Permalink

Ce e extraordinar la femei? Puterea de a vorbi despre vulnerabilitatile si punctele lor slabe. Asta e mesajul cu care am plecat de la Conferinta ”Extraordinary WOMEN”, care a avut loc pe 5 septembrie 2019, la Palatul Bragadiru din Bucuresti. A fost prima editie si mi-a atras atentia de la prima imagine, ca fiind un eveniment menit sa inspire si sa ajute alti lideri de sex feminin sa exploreze si sa indrazneasca sa-si gaseasca drumul.

Ca orice eveniment Biz, evenimentul a reunit oameni extraordinari – femei simbol care sfidează stereotipurile si contribuie in bine la schimbarea lumii. Aici am descoperit-o pe Patricia Luiza Blaj – una dintre cele mai nonconformiste bloggerite la ora actuala din tara, care a ales sa vorbeasca despre ea si provocarile din viata ei pe theoutsiderz.com. O platforma revolutionara pe care a creat-o pentru tinerele ce se confrunta cu increderea in sine, unde vorbeste deschis despre body positivity, feminism si despre ce inseamna sa fii diferit – un outsider. Are o voce blanda dar ferma si mi-a placut asumarea pe care o are si pe care o arata lumii intregi. O urmaresc de atunci.

Evenimentul a adus pe scena femei care au transformat fiecare obstacol intr-o oportunitate si au devenit lideri puternici in domeniile lor, printr-o mentalitate pozitiva si rigurozitate in strategia abordata. Aici o asez pe Ana Morodan, cu siguranta – pentru ca fara rigurozitate si obiective clare nu cred ca ar fi depasit depresia despre care a vorbit deschis pe scena si ar fi ramas in top – acolo unde cel mai greu este sa iti pastrezi identitatea. I-am scris odata Anei pe insta si i-am spus ca ma bucur ca a redevenit ea, fata cu cafea in mana pe care eu o urmaresc de cand era Ana cea venita in Bucuresti. Este inspirationala ambitia ei si puterea de a zambi cand abia isi tine lacrimile sub rimelul scump.

Au fost si alte femei care au vorbit despre curajul de a sfida stereotipurile sociale si de a face ceva concret pentru a schimba situatia, fiecare cu o poveste inspirationala din care poti lua ceva mai mult decat un check in sau o poza de la eveniment.

Stiti cum e cu inspiratia, trebuie sa te gaseasca muncind. Iar eu gasesc mereu inspiratie la evenimentele la care merg – fie idei de parteneri, fie revedere cu oameni din online, fie motivatie sa fac evenimente mai frumoase sau inspiratie de la un speaker care imi ramane mult timp intiparit in memorie.

Iar de data asta, momentul extraodinar al zilei a fost sa o ascult si intalnesc pe Doamna Uca Marinescu. Sper ca voi stiti deja cine e, eu am descoperit-o abia acum. Dar am invatat de la dansa ca nimic nu e tarziu, niciodata. Dupa varsta de 60 ani, cand cei mai multi seniori se retrag in liniste, doamna Uca Marinescu a realizat cele mai importante cuceriri ale vietii sale.

Am de la dumneai o amintire nepretuita:

Pasiunea te duce inainte, perseverenta te ajuta sa INVINGI. 

Mi s-a facut pielea de gaina cand am primit poza cu dumneai, pe culmi inainte si cu mesajul de mai sus. Cred ca pentru tot restul evenimentului am zambit, la gandul ca am sansa sa intalnesc astfel de oameni. Nu ar trebui sa ne consumam energia cu nimicuri si oameni care incearca sa ne abata de la obiectivul nostru, pentru ca in drumul spre varf trebuie sa te bucuri de priveliste, sa ai camarazi buni si sa tii minte cine a fost alaturi de tine cand simteai ca nu mai poti.

Are o voce blanda si povesti extraordinare, dar are, mai presus de tot, un optimism care te lasa fara replica…

 „De curind, undeva in Groenlanda, sus de tot, intr-un sat de citeva zeci de suflete, a venit la mine o invatatoare sa stam de vorba si la sfirsit m-a intrebat: «Nu vrei sa ramii, aici, la scoala?» Era o tentatie extraordinara pentru ca acei copii sint foarte buni si maleabili, dar eu trebuia sa vin acasa. Citeodata ma apuca cite un dor de casa, incit abia astept sa termin ce am de facut pe acolo si sa ma intorc.“ Ciudat! Pentru ca se intoarce si la romanii care, de ciuda, i-au contestat prezenta la Polul Nord, la cei care arata firave urme de stima pentru cei din jurul lor, ce sa mai zic de respectul pentru natura?!, la statul care a lasat-o cu o pensie din care nu-si permite sa plateasca si abonamentul TV, fiind nevoita sa renunte la televizor acum 9-10 ani. A refuzat oferte convenabile ce i-au fost facute peste granita si la admiratia pe care o au strainii pentru reusitele ei. Si a ales sa ramina acasa.”

Am si un regret ca nu am putut sa stau pana la final sa ascult si interviul cu Marta Usurelu, pe care eu mi-am pus in gand sa o intervievez la un eveniment MORE pentru ca este femeia care ma inspira mereu sa merg mai departe cu comunitatea de business si tot ce fac acolo. Apropo de mers mai departe…

…va las cu un citat care pe mine ma defineste si care poate fi adaptat la mersul fiecaruia dintre noi catre orice ne face fericiti:

„Sunt așa de fericită că ajung la pol, încât dacă ajung mai repede, fericirea mea e scurtă. Lasă-mă să merg încet și să-mi adun multă fericire.” – Uca Marinescu 

No Comments Yet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *